Pršut- to je suvomesnati proizvod od svinjskog ili goveđeg buta, pandan prosciutto, parma šunke i šunke
Kulen - to je suvomesnati proizvod, vrsta kobasice.
U Srbiji je jedinstvena klima koja je dobra ne samo za ljude, već i za proizvodnju mesnih delikatesa. Više od 100 farmi se bavi proizvodnjom pršuta. Ovakav način proizvodnje nastao je zbog potrebe da sačuvaju mesne proizvode u onim danima kada led i frižider nisu postojali. Od generacije do generacije, prenosili su se recepti i tehnologija pripreme, zato su srpski delikatesi tako ukusni, jer se još uvek puše na tradicionalan način - preko bukovog drva. Kobasice se puše 15 do 35 dana. Od sirovina se koriste samo dve vrste mesa, svinjetina i govedina. A da li je proizvod spreman određuju iskusni radnici na dodir.
Ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića br. 112/4/7
11070 Novi Beograd – Beograd
+38111 3238919
m.ognjanovic@bfs.rs office@bfs.rs