U Srbiji postoji preko 200 malih I velikih mlekara koje primenjuju visoke standarde I proizvode visoko kvalitetne mlečne proizvode. Srbi vole da jedu “mladi” sir, sir koji je mekan.
To je srpska nacionalna hrana koju je teško naći bilo gde sem u Srbiji.
Domaći, ručno pravljeni beli sir se proizvodi po starim tajnim receptima već godinama.
Kačkavalj - polutvrdi sir.
Kajmak - Biser srpske kuhinje!
Kajmak - je delikatesni mlečni proizvod , i na svetu nema sličnih proizvoda sa kom bi ga mogli uporediti.
Kajmak se proizvodi prikupljanjem gornjih slojeva mlečnog krema koji se stvara prilikom kuvanja svežeg kravljeg ili ovčijeg mleka. Kajmak se prikuplja sloj po sloj u drvenim posudama gde se soli i odIežava. Ima izvrstan kremast i blago slan ukus. Koristi se kao dodatak mnogim jelima, servira se kao starter ili se maze na hleb. Kajmak je jako popularan u Srbiji i svi će vam preporučiti da ga obavezno probate..
Ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića br. 112/4/7
11070 Novi Beograd – Beograd
+38111 3238919
m.ognjanovic@bfs.rs office@bfs.rs