+38111 3238919

Pomoć uvoznicima

Kako vam možemo pomoći prilikom uvoza iz Srbije:

  1. Pomoći ćemo vam da napravite spisak srpskih proizvoda za koje postoji potražnja u Rusiji. Procenićemo obim  potražnje i  odrediti ciljnu grupu potrošača određene grupe proizvoda.  
  2. Pomoći ćemo vam da sastavite listu potencijalnih srpskih dobavljača i odaberete poslovnog partnera na osnovu najbolje ponude i odnosa cene i kvaliteta proizvoda. Po završetku ove faze trebalo bi da imate podatke o firmi - prodavcu, o cenama usluga, kao i o troškovima prevoza robe od potencijalnih dobavljača. Na osnovu ovih informacija možete izračunati indikativnu cenu uvoznog proizvoda i napraviti sistem određivanja cena ( cena ulaska ka distributeru, cena ulaska u maloprodajne lance, cena na polici u radnju).
  3. Organizovaćemo vaše privatne sastanke- pregovore u Srbiji i u skladu sa listom potencijalnih srpskih dobavljača odabraćemo najboljeg poslovnog partnera za vas.
  4. Pomoći ćemo vam da izaberete carinske predstavanike za saradnju. Treba uzeti u obzir mnogo sitnica, što zahteva dobro poznavanje carinskog zakona. Pored toga, deklarisanje proizvoda i registracija uvoza vrše se elektronskim putem korišćenjem posebnog softvera.
  5. Pomoći ćemo vam da zaključite međunarodni ugovor, i odredite ugovorom, uslove isporuke robe. Međunarodni ugovor radi se na tri jezika. Ruska verzija vam je potrebna zbog ruskih državnih organa, koji zahtevaju da im se dostave ugovori (FTS, FNS, i td.). Druge jezične verzije, engleska i srpska) predviđene su za potrebe proizvođača, kao i za carinske i regulatorne organe u Srbiji.
  6. Pomoći ćemo vam da odaberete prevoznika. Ukoliko je ugovorom dogovorena isporuka robe na paritetu FCA, u skladu sa Incoterms-2010 pravilima, sva pitanja u vezi organizacije prevoza i isporuke robe spadaju u vašu nadležnost.
  7. Plaćanje po dogovoru o isporuci i izvršenje ugovornih obaveza. Gotove je sigurno da će vaš srpski partner na početku saradnje zahtevati od vas avansno plaćanje proizvoda. U skladu sa ruskim monetarnim zakonodavstvom, plaćanje robe nerezidentima-pravnim licima, može se vršiti samo preko deviznog računa nad kojim se vrši devizna kontrola.
  8. Nakon uplate sredstava, uz pomoć naše kancelarije u Beogradu, pomoći ćemo vam da sprovedete kontrolu isporuke robe,  prekontrolišete kvalitet robe i niz drugih važnih pojedinosti za vas.
 
 
 
 
 
 
 
BALKAN FOODS SUPPLY

Ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića br. 112/4/7
11070 Novi Beograd – Beograd
+38111 3238919
m.ognjanovic@bfs.rs  office@bfs.rs